Tallilla tapahtuu

13.12.2020 Tunnelmallista Joulun odotusta ja vuotta uutta vaihtuvaa!

Se on varmaa, että tätä vuotta on ollut mahdoton kenenkään ennustaa. Kaikilla on toiveita ja haaveita tulevalle, tietoisuus siitä ettei matka aina ilman mutkia etene on oletettavaa. Poikkeustilanteen maratooni on menossa ja koskettaa jokaista omalla tavallaan.

Olen niiden onnekkaiden joukossa, joiden työn teko pienillä järjestelyillä on turvallista ja koen jopa monelle pystyneeni tarjoamaan oivallisen hengähdystauon kaiken keskellä. Kaikki se ympäröivä luonto, eläimet ja elämykset ovat nyt viimeistään nousseet arvoon korvaamattomaan.

Kiitos teille kaikille kuluneesta ajasta ja kohtaamisista. Järjestetään oman näköinen Joulu ja vuoden vaihde, nauttien siitä kaikkein tärkeimmästä!

Tavataan jälleen töltillä, hankilaukalla ehkä kuutamon valon katveessa.

Lomailemme hevosten kanssa 14.12-25.12.20.
image0000001011

30.12.2019 Tölttirikasta vuotta tulevaa!

Vuoden vaihde on meneillään. Katsoessa vuotta vanhaa takanaan, on aika lausua kiitostaan. Se kuuluu kaikille, jotka arjessa kohdataan. Niistä hetkistä muistot kumpuaa, niistä voimaa ja näkemystä tulevalle ammennetaan. Kohtaamiset eivät aina heti tarkoitustaan paljasta ja välillä luemme niitä kuin avointa kirjaa. 

Jalostumme, muokkaannumme, herkistymme ja laajennamme katsomustamme. Ovia sulkeutuu tahtomattammekin ja uusia avautuu mitä yllättävimpiin suuntiin. Elämä on tasapainottelua, elämyksiä ja erilaisia sattumuksia.

Tulevalta vuodelta toivon siis kanssanne arjen kohtaamisia. Vuodelle on luotu raamit valmiiksi, nyt on aika tarttua siveltimiin ja pikkuhiljaa maalata haavekuvat tauluksi.

2010_03_05_hepat-124

22.12.2019 Joulun Taikaa

Tulkoon tunnelma vuosien takaa, kun tonttuset kurkistaa nurkista salaa.

Anna sydämen aistia tarkoin ja ota sieluusi aika nyt aidoin.

Joulun tuoksua, talven tuntua, hetkiä ainutlaatuisia tahdomme kaikille 

toivottaa!!

20191219_092814

28.9.2019 Haikeutta ja kiitollisuutta

He ovat nyt eläköityneet, Sóley ja Uá ❤️. Todelliset asiakastyön ammattilaiset, nöyrin kiitos yhteisistä vuosista. Olette monet ratsastuksen saloihin saattaneet, useat lajin pariin koukuttaneet, hoitaneet tonttinne moitteetomasti ja olleet maailman parhaat työkaverit. Vetää niin hiljaiseksi kaikella pohjattomalla kiitollisuudella. Korvata en teitä edes yritä, mutta uusille tuttavuuksille ovet pidän avoinna. Ihanaisia eläkepäiviä toivotellen❤️.

20190928_150646

14.2.2019 Palstatilaa Heinäveden lehden talviliitteessä Lumikossa

20190214_163414
Eka
Toka

18.12.2018 Kukkakallio hiljenee meidän osalta

Dagurin väki avaa uuden luukun kalenteristaan ja tömisyttää tannerta tulevaisuudessa karhilantaipaleella Hakamäessä. Jokainen on pikkuhiljaa soppensa löytänyt ja uudet taipaleet odottavat tölttääjiään. Toiminta jatkuu ja kotvasen kuluttua retket tavoittavat pituudeltaan totutun. Menneen muistot rinkassamme otamme suunnan kohti uusia elämyksiä. Tähyämme mutkittelevien polkujen syleilystä lupsakille laukkapätkille. Nautimme luonnon monimuotoisuudesta, ihanista issikoista samanhenkisessä seurassa. Nähdään jälleen töltillä!

 

1.6. 2018 Pienen pienten kavioiden kopinaa

 
Odotus monesti palkitaan, meillä tälläisen pikkuprinssin merkeissä. Lumo putkautti toukokuun viimeisen päivän viimeisillä hetkillä itselleen uskolliseen tapaan oripojan maailmaan. Toki tällä kertaa saimme seurata tapahtumaa, eikä kummina toiminut Elvis .  Syntymähetkeen liittyvät villit mielikuvat onnellisesti ohitettu ja saamme etuoiketutusti seurata varsan matkaa joka päivä uusine seikkailuineen. Maalari on ylittänyt mielikuvituksen sutiessaan tälle herralle kuvioita .
IMG_4293s
IMG_4281s

22.12.2017 Joulun tuoksua

Valaisee lyhtynen soma hiljaista joulun tietä.
Tämä hetki on jokaisen oma,
rauha löytyy sieltä.
Luonto huokuu taikaa,
elämme ihanaa aikaa.
Tunnemme Joulun saapuvan,
maailman hetkeksi rauhoittuvan.

Lämminhenkistä Joulua ja tölttirikasta Uutta Vuotta!

2014_12_14_Kukkis-050

18.11.2017 Pitkästä aikaa

Kuulumiset eivät ole tänä vuonna tänne asti ehtineet. Onneksi olen monia teistä säännöllisesti nähnyt ja varmaan höpötellyt kaikenlaista matkalle mahtunutta.

Illat ovat hämärtyneet ja antaneet aikaa tunnelmoinnille. Kynttilälyhdyt, tähtitaivas, kuutamo ja revontulet ovat ehdottomasti parasta pimenevissä hetkissä. Yritän kaikin keinoin unohtaa ulkona vallitsevan liejun ja loskan lisäten iltaisin tuikkujen määrää ;-). Talvi ei tee poikkeusta saapumisessaan. Se monesti antaa odotella itseään ja kaikesta siitä odottelusta huolimatta monessakin mielessä saapuessaan yllättää meidät kaikki. Kuljemme siis tutuissa turvallisissa kantimissa.

Täällä pollet tölttää tuuheassa talvikarvassaan hokit maahan porautuen valmiina hankiin, kuutamoihin ja kukaties ihanaisiin auringoisiin jääkeleihin.

Työkaverini saivat lähes hyönteisvapaan kesän, toki taisi nuo heinäntekoon tarvittavat helteet kovin niukaksi jäädä. Jokainen vuosi on omanlaisensa ja kelit asettaa haasteita tavallansa.

Kovasti oli haaveissa ensi kesälle pienten kavioiden kopinaa. Ruby oli omaan tapaansa arvoituksia täynnä ilman romantiikan liekehdintää. Lumo puolestaa herätteli toiveita, mutta pakko myöntää sen meidät yllättävän, jos kantavana on. Tukevana ehdottomasti, ei tuulet tammaa laitumella huojuta. Sillä asialla on tapana ajassaan selvitä ja ainahan se kuitenkin antaa haaveille sijaa.

Jatkamme siis kohti uusia tuulia , unohtamatta entistä hyväksi havaittua. Tapaamme töltin merkeissä nauttien hetkistä kaviokavereiden matkassa!

Muistathan lahjakortit sen persoonallisen ja elämyksellisen tavan ilahduttaa kaveria!

huuhinlampi3

30.12.2016 Hetki vain vanhaa jäljellä

Vanhalle vuodelle hyvästit jätetään, sekä kiitokset kumarretaan.
Muistot siitä sinetöidään ja murheista opiksi otetaan.
Uuteen Vuoteen luottavaisina astutaan,
sekä sen tarjoamiin haasteisiin tartutaan.
Uskotaan unelmiin, hetkiin ihaniin jopa onnen kyyneliin.
Ne päämääränä pidetään ja tavoitteena säilytetään.

Tölttirikasta vuotta 2017!

2014_12_14_kukkis-018_edited_061223

23.12.2016 Dagurin Joulu

Joulu on täynnä tuoksua ja tunnelmaa.
Joulu on tähtien tuiketta ja kynttilöiden valoa.
Joulu on hankien hohdetta ja kavioiden kopsetta.
Joulu on aikaa läheisille, muistoille onnellisille.
Jouluna on hyvä pysähtyä ja hetkeksi hiljentyä,
jotta saa tunteen sydämeen, eikä hukkaa sitä kiireeseen.
Joulun aika on toivoa täynnä ja se saapuu meille jokaiselle, omanlaisena ja ainutkertaisena.

Dagurin väki toivottaa lämminhenkistä ja rentouttavaa Joulua!

valdis2

31.10.2016 Kohti kuutamoita

Muutema uusi islantilainen vahvistus saapui joukkoomme ;-). Hyvin ovat laumaan sopeutuneet ja lupauksia alkaneet pikkuhiljaa lunastaa. Siispä yksi pitkän ajan haave on niin sanotusti saanut tuulta siipiensä alle. Kolme islanninmaatiaiskanaa kera kahden araukanan liittyivät munintajoukkoihin. Islanninmaatiaiskana on vanha harvinainen alkuperäisrotu, jota Viikinkienkin kanaksi on kutsuttu. Rodun värikirjo on laaja ja ulkonäkö mielestäni viehättävä. Uteliaat, hyvän lentotaidon omaavat ja sosiaaliset Lumi-Lilja, Serafiina ja Unikko edustavat mallikkaasti siivekkäitä issikoita.

Tölttävät issikat odottavat innolla talvea, ihania kuutamoita ja hankien hohdetta. Hiukan valkeutta ollaan jo nähty ja kovasti on ilmassa talven taikaa.

Tupruaviin hankilaukkoihin ja monenmoiseen muuhun talvirientoon saatavana Dimexin talvikokohaalari issikkapainatuksella. Koot S-3XL ja hinta 130 e/kpl+ mahdolliset postituskulut.

Pukinkonttiin, synttärilahjaksi tai muuten vaan elämykselliseksi yllätykseksi ratsastuslahjakortit.

haalari
Unikko

Unikko

Lumililja

Lumi-Lilja

23.4.2016 Västäräkistä vähäsen

 

Etuoikeutetusti saamme nauttia vaihtelevista vuodenajoista ja niiden tuomasta erilaisesta viehätyksestä. Jokaisella meillä on varmaan oma suosikkinsa. Juuri nyt luonto herää tuoksuineen ja puhtaine sekä kirkkaine väreineen. Ensimmäiset kukat, lämmittävät auringonsäteet, lorisevat purot ja moniääniset linnut, se ahkera porukka on jo hyvässä vauhdissa. Teeret ovat soidinmenonsa näyttäneet, kurjet ja joutsenet tyylikkäästi ylilentoja suorittaneet. Tarkkaillaan, nautitaan ja kuunnellaan mitä luonnolla on meille kerrottavaa.

Ihanat, melkein kesäkarvaiset, nelijalkaiset töltin taitajat vievät meidät ainutlaatuisiin kokemuksiin luonnon ytimeen. Koetut elämykset jäävät mieleen rikastuttaen polkujamme.

2014_05_15_kukkis-028

25.1.2016 Jäätölttiä ja hankilaukkaa


Pitkästä aikaa pääsemme nauttimaan jäällä ratsastuksesta. Kaikella on puolensa ja tässä tapauksessa paukkupakkaset mahdollistivat jääteiden ja jääratojen teon. Siispä useita kilometrejä kiemurtelevia tölttitaipaleita kutsuu ratsukoita ainutlaatuiseen maailmaansa. Talvella hangenhohto kuutamon loisteessa tarjoaa myös hienon ikimuistoisen elämyksen. Varaathan oman tölttihetkesi!

 

28.12.2015 Tölttirikasta vuotta 2016!

 

Vuosi 2015 pian taakse jää.
Sen huolet ja murheet aika kultaa sekä riemut ja onnenhetket sydän säilyttää.
Astutaan uuteen vuoteen avoimin mielin,
avataan aistit ja eletään ehdottomasti sydämen kielin.
Uskotaan huomiseen uuteen, päivään ainutlaatuiseen.

Unelmia ja haaveita,
elämyksiä ja kokemuksia,
kavion kopsetta ja hulmuavia harjoja,
kaikkea kivaa vuoteen 2016!!

2014_12_14_kukkis-298

18.12.2015 Lämminhenkistä Joulua!

Jääkiteet ruudulla kimmeltää,
kun kuu niihin hohtoa luo.
Vieno tuuli kuiskailee metsässä kuuraisessa,
lumihiutaleiden hiljalleen maahan leijaillessa.

 

Luonto huokuu rauhaa tunnelmaa,
hiljaisten hankien taikaa,
Joulu on ihmeiden aikaa.

 

Hyvänmielen Joulua kaikille!

2014_12_14_kukkis-006

16.11.2015 Pukinkonttiin

Nyt lähipäivinä lähtee vielä yksi tilaus laadukkaasta, lämpimästä ja monikäyttöisestä Dimexin talvihaalarista. Siispä kaikenlaiseen harrastamiseen itselle tai pukinkonttiin issikkapainatuksella 125e/kpl. Saatavina koot S-3XL.

Muistathan elämyksellisen joululahjan, ratsastuslahjakortit!

Dagurin kautta kotikoirien trimmaukset, toteutettuna joko Viljolahdessa tai asiakkaan kotona. Kysy lisää, 040-5874500/Kirsi.

haalari

27.9.2015 Tunnelmallista syksyä

Hurmuri
Suomen Suvi kulki omanlaistansa polkua. Kelit eivät ehkä lomailijoita suosineet, viljelijöistä puhumattakaan. Hevoset ovat taas saaneet nauttia liki paarmattomasta kesästä, toki syksy toi tullessaan tuttuun tapaan polttiaiset. Talvikarva tuntuu olevan niin hyvällä mallilla, että polttiaisten yritykset jäävät hiukan vaimeaksi.

Lumon varsa on ainakin nelinkertaistanut syntymäpainonsa ja tummunut sillä vauhdilla ettei se ainakaan punaruunikonkirjava ole, ehkä tummaruunikko… Nuoriherra on vakiinnuttanut karismaattisella herkällä luonteellaan nimekseen tuttavallisesti ja ansaitusti Hurmuri. Toimelias, vahvatahtoinen ja totaalinen naistenmies on kyllä värikäs sekoitus vanhempiaan.

Tänä vuonna tipuja on putkahdellut koneella haudottuna hiukan yli omien tarpeiden maailmaan. Kukkopojat on löytäneet uusia koteja ja kanat jäävät omaan kanalaan nuorentamaan vallitsevaa keski-ikää.

Lähenemme sitä aikaa, joilloin pikkupakkaset toivotetaan tervetulleeksi, lyhdyt löytävät ulkona paikkansa, kynttilät tunnelmoivat sisällä ja uuni lämmittää tupaa. Mikäs sen parempaa kun odotella aikaa, jolloin lumi nirskuu kavion alla töltätessä, hanki pöllyää laukatessa ja kuutamoratsastukset pääsee omaan ansaitsemaansa arvoon.

Hurmuri

7.7.2015 Vihdoinkin…

Lumon varsaa on odotettu pidemmällä kaavalla ja kovasti tietysti olen toivonut, että joku silmäpari tapahtuman pääsisi näkemään. Tämä toive toteutuikin omalla erikoisella tavallaan…

28.6 sunnuntai-iltana tarkistin tapani mukaan ennen tilalta poistumista ”maidon” värin Lumolta ja kirkasta oli. Reilun tunnin kuluttua palatessani Lumoa ei näkynyt. Elvis oli etuosa pihaton puolella, pyllypuoli näkyvissä ja Ryby ihaili mahdollisimman kaukana metsän hivelevää kauneutta. Kiiruhdin pihattoon, johon Elvis oli siinä vaiheessa sisälle itsensä kokonaan ujuttanut. Ja siellä kaikessa ihanuudessaan, vielä osittain pussissa, uteliaana uutta ihmettelemässä oli punaruunikonkirjava orivarsa! Yritin hienotunteisesti vaihtaa kätilön roolia Elviksen kanssa aiheuttaen melkoisen mekkalan, kun aasi avasi lopputtomalta kuulostavan ei niin salaisen eikä varsinkaan hiljaisen ääniserenaadinsa :-).

Haavekuva uudesta tulokkaasta on saanut raamit ja nyt tasaisin siveltimen vedoin värit alkavat piirtyä raamien sisälle. Parivaljakko avaa uuden oven, tuoden ainutlaatuisen tuulahduksen tietoa, elämyksiä, oivalluksia ja osoittaen pienissä kavioissa olevan suurten toiveiden vahvuus.

varsa_2


30.5.2015 Pääskysestä ei päivääkään

Kesä on saapunut ja vihreyden esillemarssi hyvässä vauhdissa. Luonnolla tuntuu olevan kiire puhjeta parhaaseen loistoonsa. Kirsikat ja omenapuut antavat vielä hiukan odotella itseään, mutta korvasienet ja raparperit ovat jo tovin satoaan luovuttaneet.

Tiput ovat kasvaneet komeiksi kukoiksi. Kolmantena päivänvalonsa nähnyt Taavi asustelee tässä talossa ja toivottavasti jatkossakin Sulon kanssa yhteiselo on sopuisaa. Kanavahvistuksia on saapunut: topakat kääpiö-kochin rouvat Linda ja Lyydia sekä tyrnäväläiset maatiaiset Sofia ja Seela.

Lumo on kasvattanut muhkean mahansa ja pitää meitä jännityksessä tulevasta. Kovasti liikettä mahassa antava uusi tulokas olisi kalenterin mukaan valmis näyttäytymään odottavalle poppoolle. Kamera tekee yötarkkailusta molemmille osapuolille miellyttävää ja onneksi on jo kuivaa sekä lämpimää päivisin.

Geislan ratsunura menee tasaisesti pienin askelin kohti vaellushevosta. Järkevä, työhönsä positiivisesti suhtautuva, varsinainen hyvänmielenratsu porskuttaa miellyttävillä tasaisilla askellajeilla pöpeliköstä toiseen. Geislan emän Spà:n kavionjälki näkyy vahvasti tyttäressä. Sen tavassa suhtautua asioihin ja ympäröivään maailmaan, etenemisen sulavuudessa sekä korvaamattomassa kyvyssä kohottaa ratsastajan suupielet ylöspäin kerta toisensa jälkeen.

Tervetuloa nauttimaan tulevasta Suvesta kanssamme! Hevosen kera luontoa parhaimillaan, leppoisaa laukkaa sekä töltin taikaa ;-))

2014_06_26_kolme_paivaa-173

3.3.2015 Varaslähtö pääsiäiseen

Tänä vuonna tipukuumeen iskiessä tarjoutui tilaisuus kokeilla konehaudontaa. Siis tyystin uusi alue vallattavaksi ja hiukan epäileväisenä laitoinkin munat koneeseen. Taatakseen porukkaan uutta verta osa munista oli toisesta kanalasta ja osa omia. Ensimmäinen läpivalaisu osoitti seitsemän hedelmöittynyttä munaa, joista kaksi omaa. Niin se kone tunnollisesti tuvan nurkassa omaa elämäänsä piteli ja aamuin illoin kääntelin munia hiukan huvittuneena rooliini.

Vieno piipitys ja koputtelu alkoi tunteja ennen ensimmäistä säröä. Sulon lapsilla tuntui olevan muita kiiruumpi maailmaan. Jotkut puhuu, että kukot kuoriutuu ensin, mutta se jää nähtäväksi tulevaan.

Lopputuloksena viisi tipua, jotka heti persoonallisilla piirteillään toisistaan erottuvat. Eka hiukan pullukka kaveri nukahtaa seisaalleen pää etujalkojen väliin painautuneena. Toka kuuluu ja kauas. Jo munassa piti meteliä ja sen vahva ääni edelleen tavaramerkkinä. Kolmas hiukan kukkomaisia elkeitä jo osoittaa, napakka kaveri siis. Neljäs neidin näköinen siro musta keltaisin merkein. Touhuava sivustaseuraaja , ei päsmäröi turhia. Vitosen eka päivä oli heikonlainen ja huonoja lupaava, mutta meno alkaa kirkastua ja ottaa muita kiinni nopeasti.

Uudet persoonat alkutaipaleella ilahduttamassa elämän pienistä ihmeistä. Monta on hetkeä vielä ennen kun nämä tallaajat marjapensaiden alla satoa harventaa. Toivotaan, että tarinat jatkuu ja jalostuu.

tiput1

Vasemmalta kolmas, neljäs, viides, toka ja eka

l

2.2.2015 Vapaat paikat

Jatkossa vapaat paikat suunnitelluille retkille löytyy Töltille otsikon alta. Tänne päivittelen muuta matkan varrella tapahtunutta sekä tulevaa. Aina haaveillessa elämysretkistä kera issikoiden kannattaa soitella. Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle tai porukallesi sopiva hetki. Minut tavoittaa tutusta numerosta 040-5874500. Ulkotöissä en aina pääse vastailemaan, mutta soittelen kyllä takaisin päin. Tervetuloa luontoelämyksille issikoiden seuraan!

8.1.2015 Töltille

Maa on valkeana ja metsät huuruisine puineen kutsuu kulkijaa. Kuutamo näytti meille ehdottomasti parastaan jakaen elämyksiä myös revontulien saattelemana. Nyt on mielestäni yksi hienoimpia aikoja retkeillä ja ammentaa luonnon kauneutta.

Vapaita paikkoja retkille seuraavasti:

17.1 klo 12, kahden ja puolen tunnin retki, kaksi paikkaa (60e/hlö)
25.1 klo 11, tunti ilman satulaa, kaksi paikkaa, (25 e/hlö) TÄYNNÄ
31.1 klo 12, kahden tunnin retki, kaksi paikkaa (50e/hlö) TÄYNNÄ
3.2 klo 19, kuutamoretki, kaksi tuntia, kaksi paikkaa (50e/hlö)
14.2 klo 13, Ystävänpäivän töltti, kaksi tuntia, yksi paikka (50e/hlö)
Nämä paikat laukkataitoisille.

Kysy myös muita vapaita hetkiä itsellesi tai teidän porukalle!

Varaukset Kirsi/040-5874500

kauravuorelta_alas

28.12.2014 Kohti vuotta 2015

Uusi vuosi edessämme, kuin avautuva kirja.
Emme tunne tarinaa, emme tiedä juonta.
Se vie mukanaan seikkailuihin, yllätyksiin, iloihin ja haasteisiin.
Siinä on hivenen jotain vanhaa ja tuttua, mutta jokainen sivu silti ainutlaatuinen.
Valitaan sydämellä, punnitaan tunteella ja käytetään hivenen järkeä!

Kiitos kuluneesta vuodesta ja antoisia lukuhetkiä vuoteen 2015!

2014_12_14_kukkis-206


18.12.2014 Joulumieltä rauhaisaa

Kauan sitten tummaan jouluyöhön,
syttyi kirkas tähti helmivyöhön.
Yhä jouluisin se loisteellaan huokuu rauhaa tunnelmaa.
Puut huurteiset oksiaan ojentelee,
metsään laskee lempeä hiljaisuus.
On joulun aika, kuin jännittävä taika!?

Tunnelmallista ja lämminhenkistä joulua!

2014_12_14_kukkis-151

9.12.2014 Vapaita paikkoja retkille

Kahden tunnin retkille mahdollisuus seuraavina päivinä:

21.12, klo 12, kaksi paikkaa Täynnä
26.12 klo 11 Tapanintöltille yksi paikka , kesto 2,5 tuntia (60 e) Täynnä
27.12 klo 12, yksi paikka

Uusi vuosi ja uudet kujeet, heti vuoden alussa starttaamme seuraavin vapain hetkin:

3.1 klo 12, neljä paikkaa
4.1 klo 12, neljä paikkaa
5.1 klo 20 mahdollisuus Kuutamoratsastukselle, Täynnä

Kaikki yllämainitut kahden tunnin retkiä, hinta 50 e/ henkilö.

Varaukset Kirsi 040-5874500
24.11.2014 Varaslähtö pakkasiin

Talvi antaa viitteitä saapumisestaan. On siis oikea aika varustautua tulevaan hankkien itselle sekä pukinkonttiin laadukas ja lämmin Dimexin talvihaalari kaikenlaiseen harrastamiseen. Kestävä ja likaa hylkivä haalari tikkivuorella taltuttaa kovankin tuiskun. Käytännölliset taskut, kosteussuojat, irrotettava huppu sekä heijastimet lisäävät käyttömukavuutta. Haalareita saatavana issikkapainatuksella (125 e) ja ilman painatusta (120e). Hinnat sisältävät alv:n. Koot S-3XL.

Muistathan toisenkin oivan Joululahjaidean, ratsastuslahjakortit!

Tilaukset 040-5874500/Kirsi

haalari

9.9.2014 Vuosi Kukkakalliolla

Kaunis kiitos Kukkakallio! Hoidit kesän sillä loistolla minkä lupauksen nimi antaa. Monenmoiset niin koriste kun hyötykasvit ovat täyttäneet pihapiirin ja ilahduttaneet olemassaolollaan. Sato on valtaosin talteenotettu, omenat ja marja-aroniat ovat vielä hetken työn alla.

Dagurin väestä ehdottomasti eniten iloa pihapiiristä ovat ottaneet kanat ja Sulo kukko. Se mieletön pöllyytyksen määrä ja puutarhan aarteiden nauttiminen on ollut ihailtavaa katseltavaa. Niille kesän lentävät hyönteiset ja pitkätkin helteet ovat vain positiivinen asia.

Lumolla on vieraillut herraseuraa, mutta kun kyseessä on minihevonen niin tuloksista voi olla varma vasta seuraavan suven saavuttua.

Pila on kiitänyt agilityradoilla, sekunttikellon mukaan hyvälläkin menestyksellä. Saattaa olla, että vauhti korvaa virheet asenne, on saanut tuomareiden käden melko perinteisesti kerran radan aikana nousemaan. Ihailtavaa tekemisen riemua on kuitenkin tarjoiltu runsain mitoin. Molemmat koiruudet ovat saaneet muutoinkin toteuttaa jalostettua vahvuuttaan. Pila on käynyt lampaita paimentamassa ja Gidi nyt metsästyskauden alettua auttanut haavottuneiden sorsien etsinnässä.

Issikat ovat tutustuttaneet lomalaisia ja harrastajia paikallisiin maisemiin. Talveen varustautuminen karvan kasvatuksen merkeissä on jo hyvässä vauhdissa. Nyt on myös sopiva aika kartoittaa uusia reittejä ja pitää katseet tulevassa.

Syksyn väriloisto alkaa pikkuhiljaa saapua ilahduttamaan luonnossa liikkujaa. Nyt nauttikaamme sadonkorjuun loppusuorasta, jotta voimme alkaa odottaa sitä aikaa, kun kavioiden alla narskuu pakkaslumi. Hankilaukka, pöllyävä puuterilumi sekä huurteiset lumoavat puut antavat vielä odottaa itseään.
Tervetuloa nauttimaan luonnosta kanssamme!!

pihlaja

9.8.2014 Juju

Juju
Muutaman vuoden jatkunut kissaton elo sai ansaitsemansa päätöksen, kun hurmaava neito punaisissa saapui. Juju opettelee talon tavoille vai meneekö se niin, että talo mukautuu Jujun tavoille ;-). Neito on kissamaiseen tapaan kovinkin toiminnallinen ja mielestäni poikkeuksellisen rohkea. Ottaa nopeasti tilanteet haltuun ja nauttii rajattomasti huomiosta. Joskus tuntuu, että kaikella on aikansa tai kaikki aikanaan, nyt oli ehdottomasti Jujun aika saapua joukkoon tähän. Nautimme pikku-tiikerin tempauksista pimenevissä tunnelmallisissa elokuun hetkissä.

Nyt on myös yksi hienoimmista ajoista ratsastella, ihastellen sadonkorjuun ajan ainutlaatuisuutta.

Hiukan vielä retkipäivityksiä:
17.8 klo 18, kahden tunnin retki, neljä paikkaa (50 e/hlö)
23.8 klo 10, Kauravuoren kierros, kaksi paikkaa (60 e/hlö)
Pirauta oma hetkesi töltille. Kirsi/040-5874500

2014_07_29_kukkis-031

Juju

19.7.2014 Helteistä heinäkuuta

Kesä taittuu mukavasti omalla painollaa. Sadonkorjuun aika koputtelee pikkuhiljaa ovelle. Metsästä voi löytää jo monenmoista talteenotettavaa. Muutemat kanttarellit on nautittu sekä ensimakua luonnon marjoista maisteltu. Retkiä on taivallettu ihastellen Viljolahden maisemia, sekä tutustuttu laajaan metsän asukkien maailmaan. Mesikämmenet ovat onneksi toistaiseksi vain jälkiä itsestään jättäneet. Se on kyllä mutaan painautuneena mieleenpainuva käyntikortti sinällään.

Nuori neiti Díla on ohittanut vuoden rajapyykin kasvaen isoksi, edelleen töltillä eteneväksi neidoksi. Toki reilu koko oli oletettavaa kun ”tekoaineet” tietää. Monta ihmeellistä asiaa mahtuu vuoteen ekaan ja on ollut hieno seurata neidon kokemuksien kertymistä. Sóley palasi mammalomalta työn touhuun entisellä varmalla rutiinilla.

Kanat ovat totaalisesti ottaneet ilon irti puutarhasta ;-). Ne ovat toinen toistaan nokkelampia keinoja kehitelleet saavuttaakseen punaherukoita pensaasta. Saniaispuskat ovat osoittautuneet verrattomaksi varjopaikaksi hellesäällä. Sulo on lakannut olemasta huolissaan välillä hukkaamistaan ympäri pihaa viipottavista nuorista kanoista. Vanhemmat tuntuu olevan paremmin sen hallinnassa ;-)).

Vielä on kesää jäljellä… ja sitten saapuu ihanainen väriloistoinen syksy. Päivitän vapaita paikkoja retkille, mutta vaikka ne eivät tärppäisi, niin soittamalla selviää muut vapaat hetket. Elokuun alun retkistä edellisessä päivityksessä.

Nautinnollisia tölttejä ja rentouttavaa kesän jatkoa!

2014_06_26_kolme_paivaa-028

18.7.2014 Päivitystä retkille

5.8 klo 20, Kauravuoren kierros, yksi paikka (60e/hlö)
6.8 klo 18, Kahden tunnin retki, kaksi paikkaa (50e/ hlö) Täynnä
8.8 klo 7, aamuvirkkujen Kauravuoren kierros, yksi paikka (60e/hlö)

Nämä retket laukkataitoisille harrastajille.
Myös muita vapaita hetkiä retkille löytyy vielä.
Kirsi/040-5874500.

dsc_6780_cr

5.7.2014 Retkipaikkoja

Vapaita paikkoja retkille:

16.7 klo 10,kahden tunnin retki, yksi paikka (50 e/hlö) Täynnä
18.7 klo 17, Kauravuoren kierros, yksi paikka (60 e/hlö)
22.7 klo 18, Kauravuoren kierros, yksi paikka (60 e/hlö)
23.7 klo 18 kahden tunnin retki, kolme paikkaa (50 e/hlö)Täynnä
Retket laukkataitoisille harrastajille.

Tervetuloa töltille!

2014_06_26_kolme_paivaa-093

14.6.2014 Töltille paikkoja

Kesä tulee ja menee, kelit vaihtelee ja jokaiselle osuu varmaan jotain ;-). Hevoset nauttii laidunkaudesta ja kanat ulkoilee kuopsutellen omat kuvionsa pihamaalle.
Päivitän suunnitelluille retkille vapaat paikat. Toki kyselkää muita vapaita hetkiä retkillenne numerosta 040-5874500/Kirsi.

20.6 klo 10 Kauravuoren kierros, yksi paikka (60e/hlö)
30.6 klo 10 Kahden tunnin retki, kaksi paikkaa (50e/hlö)
8.7 klo 9 Hevonlahden taival,yksi paikka (70e/hlö)Täynnä
12.7 klo 9 Hevonlahden taival, kaksi paikkaa (70e/hlö)Täynnä
Nämä retkipaikat laukkataitoisille harrastajille.

25.4.2014 Västäräkistä vähäsen

Sitruunaperhoset ja västäräkit todistavat aikaista kesän pilkahdusta. Linnunlaulu ja auringonpaiste kilvan hellivät kulkijaa. Koivu tuottaa mahlaa mukavasti ja muutoinkin luonto heräilee selvästikin eloon.

Uusia reittejä on päässyt jo hyvin kartoittamaan ja kesäkuu tuo tullessaan Hevonlahden taipaleen. Kolmen tunnin ratsastus antaa mahdollisuuden pitkille leppoisille laukkapätkille, töltin taikaa unohtamatta. Monipuoliset maastot ja nautinnollinen tauko retkieväineen luonnon äärellä pyyhkii pois arjen kiireiden viimeisetkin rippeet.

Seuraavan kerran kierrämme Kauravuorta Vapun kunniaksi 2.5 klo 14 startaten. Mukaan mahtuu kaksi laukkataitoista ratsastajaa. Varaa paikkasi numerosta 040-5874500.

Hevoslaumassa johtajan virkaan on palannut Jóki, Sikilin siirtyessä tölttäämään Tikkalaan.

Kukkakallion porukka toivottaa mukavaa aurinkoista viikonloppua sekä tietenkin riemukasta Vappua!

leskenlehdet

14.3.2014 Kohti kesää

Talvi oli normaalia lyhyempi, kovinkin vähäluminen ja pakkasten suhteen lempeä. Kevät on ottanut reilun varaslähdön ja kovaa tempoa meille näyttäytyy. Lunta on enää ripaus jäljellä, päivä pitenee, kevätaurinko lämmittää ja issikat irrottavat talvikarvaa huimaa vauhtia. Luonto muuttaa muotoaan joka päivä, antaen aihetta ihastella luovuuttaan.

Geisla aloitti tien kohti vaellushevosen elämää käymällä koulutuksessa ensimmäisen jakson. Uusiin asioihin tyynesti suhtautuva neiti osoitti olevansa kuuliainen oppilas ja askellajitaipumus töltin suuntaan luontevasti kallellaan. Tästä on hyvä jatkaa ;-).

varjo_kevat

5.1.2014 Uudet siivekkäät

Ulpu ja Eevi
”Kanakuume” on jo jyllännyt tovin, nyt sitten ryhdyin tuumasta toimeen. Tarkoituksena oli hankkia kananuorikoita munintavahvuutta ylläpitämään. Puolittain tavoite saavutettu, mutta asiaankuuluvia tunneostoksiakin suoritettu.
Suunnitellut Plymouth Rock/ maatiaisnuorikot Hulda ja Hilma hurmaavat kookkaalla olemuksella ja kauniilla kuvioinnilla. Ihastuttavat tiput Ulpu ja Eevi ristitään niiden alkaessa kiekua uudelleen ;-).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ulpu ja Eevi

28.12.2013 Vuoden vaihdetta ja uutta alkavaa

Niin paljon mahtui vuoteen tähän, jota jäljellä enää kovin vähän.
Lähestyy aika vuoden uuden, tuoden hetkiä elettäväksi,
lupauksia lunastettavaksi.
Anna kauniiden toiveiden viedä ja kantaa, seikkailumielellä
katso mitä sulle se antaa.

Tölttirikasta vuotta 2014!

Vapaita tölttihetkiä 3.1 ja 4.1.2014 klo 12 , retken kesto kaksi tuntia. Laukkataitoisille 50 e/hlö.
Pirauta ja varaa paikkasi, 040-5874500/Kirsi

2013_10_27_kukkis-036

21.12.2013 Mukavaa Joulumieltä!

Yhtä lahjaa en paketoi, sitä ei kääreessä antaa voi.
Istu siis alas ja silmäsi sulje.
Muista tähdet ja taika, unohda sitten aika.
Huurteinen metsä, luminen maa,
jouluinen tuoksu, kiireetön aika.
Toivon sinulle iloa, riemua, rauhaa syvää,
Joulua oikein hyvää!

_full

10.10.2013 Sikill

Juuri kun elämä asettui laumassa uomilleen saapuu hän Herra Sikill. Viaton ilme, nöyrä mieli ja pieni koko…se olemus ja paljon muuta yllätti meidät kaikki täysin. Jòki oli jo ottanut pomon paikan, mutta jostain syystä, kovinkin helpolla ulkopuolisin silmin luovutti sen nuoremmalle herralle. Valtaosa tammoista hurmaantui välittömästi tulokkaaseen, joidenkin puolelleen saanti vaati Sikiltiltä hiukan pidemmän piirityksen.

Sikill on nelikäyntinen, persoonallinen, pehmeätölttinen pieni ruuna. Tuttavuus on tuore ja aikanaan uudesta issikkalauman pomosta lisää.

2013_09_20_annikalla-003

9.9.2013 Kukkakallio

Pihapiiri marjapensaineen, omenapuineen ja ympärille asettuvine peltoineen on saanut uudet asukkaat, kun Dagurin väki on saapunut. Vanha navetta tarjoaa suojaa issikoille ja siivekkäätkin ovat löytäneet oman sopen, jossa Sulo orrella kiekuu ja kanat turvetta pöllyttää.
Elviksen ja minien koti on vaihtanut paikkaa ja sanan mukaisesti kalliolle asettunut. Elvis ilahduttaa uusia naapureita omintakeisella äänellä, pitäen huolen ettemme saapuneet huomaamatta.
Issikat ovat päässeet tutustumaan uusiin ihastuttaviin polkuihin ja vaihteleviin maastoihin. Kukkakallio ympäristöineen on täyttynyt elämän äänistä ja ennenkaikkea kavioiden kopseesta.

Puut saavat pikkuhiljaa kauniit värikkäät asunsa syksyn näyttäessä loistoaan. Tovin kun aikaa kuluu, talvi jo henkäisee tuloaan yöpakkasten merkeissä, on aika tuumata tulevaa. Syysmuutto on tapahtunut ja talven taipaleet ovat edessä.

26.7.2013 Haavekuvia

Aika rientää kuin siivillä nuoren neidin kasvua seuraillessa. Dílan vikkelät jalat ja rohkea mieli tarjoavat katsojalle viihdykettä. Neiti taitaa töltin taian, ravi antaa vielä odotella itseään. Varmaan jokaisella varsaa odottavalla on mielessään haavekuva tulevasta uudesta pienestä hevosesta. Oma varsa on sinällään toiveiden täyttymys. Díla on osoittanut maailmaan mahtuvan lennokkaitakin unelmia, joiden täydellinen täyttyminen on mahdollista.

Kesä on kelien suhteen ollut tasapuolinen kaikille. Heinät on pitkälti paalattu ja viljantähkien tuulessa lainehtiessa kulkija kuulee jo hienoisen kahinan. On monessa suhteessa sadonkorjuun aika. Viilenevien iltojen, pimenevien öiden saavuttua meillä on vielä hiukan aikaa nauttia juuri tästä hetkestä!

2013_06_16_dilan_sunnuntai-1142

10.6.2013 Varsauutisia

Kutkuttava jännitys, pitkät odottavat tunnit ja monet arvoitukselliset kysymykset, sitä kaikkea on uuden elämän alku. Sóley kuuliaisena tammana antoi vinkkejä lähestyvästä synnytyksestä, joskin edellisen illan ukkonen näytti viivästyttävän suunnitelmia. Ukonilman mentyä ohi, yön käännyttyä aamuksi, oli h-hetken aika. Suloinen mustankirjava tammavarsa näki päivänvalon 9.6 klo 10.15. Tölttäävä neiti sai nimekseen Díla frá Dagur. Díla merkitsee ”pilkku/ täplä”.

dsc_8157_cr

16.5.2013 Kesän korvalla

Kesän elementit alkavat olla kasassa. Hevoset ovat kuoriutuneet talvikarvoistaan ja hännät alkaneet huiskua pörriäisten saapumisen merkiksi. Linnut parveilevat ympärillä metsästäen pesätarpeikseen viimeisiä talvikarvoja sekä tietäen ravinnon olevan hevosten läheisyydessä helposti saatavilla. Rohkeimmat siivekkäät uskaltautuvat laskeutumaan hevosen selälle ja roikkuvat jouhissa pörriäisjahdissa. Vihreän heinän makuun on päästy ja pikkuhiljaa siihen totuteltu. Hokkikengät ovat vaihtuneet kesäkalustoon. Talven levossa olleet reitit ja polut kutsuvat kulkijoita. Värit, äänet ja tuoksut lumoavat ratsukot.

Sòley nauttii saamastaan huomiosta. Pikkuhiljaa mahan muoto on muuttunut ja maidontuotanto heräilee. Tänään on täynnä tasan 10 kuukautta odotusta ja kuka tietää kuinka paljon edessä…

2013_05_06_soley

4.4.2013 Kuulumisia

Tällä hetkellä Dagurissa ei ole asiakastoimintaa. Tulevaisuudessa toiminnan punainen lanka on vaellusratsastus.

Lämpimät kelit ovat tehneet tehtävänsä ja issikat ovat aloittaneet valmistautumisen kesään karvanlähdön merkeissä. Sóley on kantavana Timantista ja kovasti mahaansa jo kasvattanut. Sóleyn kuulumisia sekä tunnelmia tuonnempana lisää.

Nautitaan vielä hetki hankien hohteesta ja siirrytään sitten ihailemaan kurkia ja joutsenia, nehän saapuvat pian!

soley_maha


2.4.2013 Nettisivut on avattu

Dagurin nettisivut näkivät päivänvalon.

auringonlaskuun2